ADHD

Heb je ADHD? Het maakt niet uit of je een diagnose hebt of niet: ik kan je helpen om te gaan met de symptomen en de gevolgschade.

Heb jij ADHD?

Misschien weet je niet zeker of je ADHD hebt. Het is moeilijke materie en diagnoses stellen blijft mensenwerk. Ook zijn diagnoses vaak momentopnames. Ik richt me dan ook alleen op het verminderen van jouw klachten.

Minder stress = minder gedoe 

Een vermindering van klachten be├»nvloedt direct je welbevinden. Enkele symptomen die bij ADHD horen kunnen opeens de kop opsteken en worden soms veroorzaakt door stress. Onbewuste stress wordt veroorzaakt door het moeten doen van dingen die je niet leuk vindt en door het te weinig doen van dingen die je wel leuk vindt! Dit zien we vaak over het hoofd. Stress kan ADHD-achtig gedrag versterken en de bijbehorende klachten verergeren . Wil je meer weten? Lees dan hier verder. 

In mijn ogen is het niet de aandoening zelf die veel leed veroorzaakt, maar hoe wij ‘geleerd’ hebben om hiermee om te gaan en wat onze omgeving ervan vindt. Dat laatste wordt vaak onderschat, en heeft een enorme invloed op ons welbevinden. Aan de ADHD is weinig te doen, maar ik kan je helpen om op een luchtige en liefdevolle manier naar jezelf en je ADHD te kijken. Hierdoor zal ook je omgeving er anders mee omgaan.

Scroll to top