Heeft mijn kind ADHD / ADD?
Ben jij ouder? Herken jij symptomen bij jezelf? 

Waarom coach ik de ouders van kinderen met ADHD/ADD/ASS? 
Ouders van hoogbegaafde kinderen en/of hoogsensitieve kinderen en/of dyslexie

Ik weet uit eigen ervaring hoe ontregeld het gezinsleven kan zijn als de balans zoek is. Als dit ontstaat door onwenselijk en vaak ook onbegrijpelijk gedrag van een kind, dan is het nodig om hier iets aan te doen. Want jullie hebben een relaxed en leuk gezinsleven verdiend! Ik vind dat elk kind en elke ouder hier recht op heeft. 

Ik steun jullie op de weg de ouders te zijn die jullie graag willen zijn. Ik zelf ben, naast ervaren coach, voor dit onderwerp ook ervaringsdeskundige ouder.

Ik weet dat kinderen bloeien als de ouders lekker in hun vel zitten en voldoening ervaren als ouder. 

Ik gun elke ouder een gelukkig kind en elk kind een gelukkige ouder.

 

Oudercoaching bij ADHD / ADD

Ik ben ervan overtuigd dat een kind met zijn gedrag iets duidelijk wil maken. Bovendien weet ik dat wij als ouder diep van binnen weten wat het juiste voor het kind is.

Het gedrag is een signaal van een onderliggende behoefte, waaraan op dit moment niet of te weinig wordt voldaan. Natuurlijk verdwijnt niet de ADHD/ADD van je kind (of van je zelf) door de oudercoaching.

Wat wel verandert is jouw kijk op het kind en op jezelf. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de ouder en voor het kind. Het resultaat is dat de ouder in zijn kracht komt te staan. Bijvangst is dat de liefde weer beter kan stromen en de verbinding tussen ouder en kind sterker wordt. 

Meer weten?  Maak dan een afspraak om met mij kennis te maken.

 

ADHD Praktijk Delft Logo

 

Onwenselijk gedrag = kind heeft het moeilijk

Je kunt hierbij denken aan onwenselijk gedrag dat als druk, impulsief en ‘gewoon niet luisteren’ wordt ervaren. Het kind heeft het dan zelfs niet gemakkelijk en dringend onze hulp als ouder nodig! Juist op dit moment heeft ook de ouder het niet gemakkelijk, en hulp bij het opvoeden is dan heel helpend. 
Oudercoaching kan direct en effectief steun bieden aan de ouder om weer in rustiger vaarwater terecht te komen.  

Wat dat precies inhoudt is maatwerk, we gaan dit samen onderzoeken.

Vaak helpt professionele hulp voor een kind. Maar er is meer nodig. Voor een duurzame, positieve verandering is het van belang dat ook de ouder ‘aan het werk’ gaat en inzichten vergaart over zichzelf. De ouders zijn een heel belangrijke pijler in het welzijn van het kind omdat ze hét rolmodel voor hem of haar zijn. Sta jij als ouder veerkrachtig in het leven, dan is dit de beste basis voor een veerkrachtig kind. Ik gun elk kind een gelukkige ouder en elk ouder een gelukkig kind. Dit is mijn drijfveer voor dit werk.

Een doel van de oudercoaching is om de echte behoeftes te zien en zo het gedrag van het kind te leren lezen. Bovendien komen de eigen behoeftes van de ouder aan bod. Pas als je als ouder je leven ten volle benut, kan je je kind stabiel begeleiden in alle fases van het leven.

Wil je ook een stapje vooruit komen in het ouderschap? Maak dan een afspraak om met mij kennis te maken. Het eerste gesprek is informerend en gratis

Scroll to top