Het menselijke brein

Het menselijk brein

Elk mens heeft een enorm cadeau gekregen van de natuur: de hersenen. De ontwikkeling van de hersenen gaat door tot zeker zeventig en zelfs tachtig jaar. Ook al zijn we al lang volwassen; we hebben invloed op onze hersenen en kunnen ons brein trainen.

 

ADHD, ADD en de hersenen 

Mensen met klachten die gerelateerd zijn aan ADHD / ADD gebruiken vaak niet alle delen van hun hersenen. Ze hebben een voorkeur ontwikkeld voor bepaalde breindelen. Dit is jammer want daar zit veel potentie die (nog) niet benut wordt.
In een gesprek zie en hoor ik welke gebieden jij weinig of maar heel kort gebruikt. Met vragen daag ik je uit om ook de andere hersengebieden te gebruiken. Al na korte tijd ontstaan nieuwe verbindingen in je brein, die je beter laten schakelen en die je meer overzicht geven.

Wanneer we het begin hebben gemaakt, gaat deze ontwikkeling vanzelf door, mits jij een beetje lef hebt en het in je ‘echte’ leven ook toepast. Zoals in een dominospel: we geven samen de eerste dominosteen een duwtje, en na enkele sessies kan je dit zelf direct toepassen in je leven. En hup, daar gaat weer een rijtje stenen, oftewel een nieuwe verbinding in je hersenen voor directe informatieverwerking. Dit is een heel fijn gevoel en het werkt heel snel.

 

 

Jouw oplossing voor elk (ja, echt: elk) probleem

Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal de oplossingen voor de uitdagingen van ons leven zelf in huis hebben. Door je hele brein te gebruiken in plaats van alleen een deel zullen zich jouw persoonlijke oplossingen aandienen. 
Ik help je alleen om daar naartoe te komen. Ik geef weinig aanbevelingen of adviezen, maar help je je eigen potentie te (her-)ontdekken. Klinkt goed

Scroll to top